Krupoto s červenou řepou
Ingredience
| 180 g | ječmenných krup |
| 250 g | červené řepy |
| 100 g | sýra Smetanito |
| 600 ml | zeleninového vývaru |
| 100 ml | bílého vína |
| 1 | cibule |
| 2 | stroužky česneku |
| 2 PL | olivového oleje |
| sůl | |
| petrželová nať | |
| mletý bílý pepř |
Postup
- Česnek očistíme a prolisujeme, cibuli nakrájíme na malé kousky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, cibuli restujeme 3 minuty, přidáme česnek a restujeme další 1 minutu.
- Přidáme kroupy, bílý pepř, nakrájenou nebo nastrouhanou řepu a restujeme 5 minut, zalijeme vínem.
- Postupně přiléváme vývar a vaříme krupoto 30 minut až do požadované konzistence.
- Na závěr vmícháme Smetanito, dosolíme dle chuti a ozdobíme petrželovou natí.
Neplýtvejme jídlem
- Kroupy lze nahradit rýží či kuskusem, podle toho, co máte doma k dispozici.
- Otevřené bílé víno z lednice nevylévejte, na dochucení krupota nebo rizota je ideální.