Cizrnový hummus s letním salátem a sýrem smetanito
Ingredience
|
Smetanito sýr na pánev a gril bylinky |
|
2 vejce |
|
černý sezam (k posypání) |
Letní salát:
| 300 g | cherry rajčat |
| 1/2 | okurky |
| 1/2 | žluté papriky |
| 1/2 | červené cibule |
| 1-2 PL | čerstvé máty |
| 1 PL | šťávy z citronu |
| pepř čtyř barev | |
| 1 PL | olivového oleje |
Cizrnový hummus:
| 240 g | cizrny v konzervě |
| 40 g | tahini pasty (sezamová pasta) |
| 2 stroužky | česneku |
| 3 PL | olivového oleje + na polití |
| 2 PL | šťávy z citronu |
| sůl |
K posypání: drcený kmín, mletá červená paprika, petrželka
Postup
- Vejce vaříme od bodu varu 7 minut.
- Můžete použít hotový hummus nebo si připravit domácí. Cizrnu, tahini, česnek, olivový olej a citrónovou šťávu rozmixujeme do hladka, konzistenci hummusu zředíme šťávou z cizrny.
- Letní salát: cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, okurku na kolečka, která rozpůlíme, papriku a cibuli na menší kousky. Zeleninu smícháme s citrónovou šťávou, mátou, olivovým olejem a opepříme.
- Smetanito sýr na pánev a gril bylinky nakrájíme na 1 cm plátky a opečeme na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova.
- Hummus pokapeme olivovým olejem, posypeme drceným kmínem, červenou mletou paprikou, petrželkou. Na talíř přidáme letní salát s opečeným sýrem a rozpůleným vejcem, které posypeme černým sezamem.