Houbová omáčka s hovězím masem a rýží

Houbová omáčka s hovězím masem a rýží
Počet porcí: 4
Čas přípravy: nad 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

500 g hovězí plec (může být také vepřové)
250 g houby nakrájené na plátky
1 ks cibule
1 ks sýr Smetanito s chilli
  sůl, pepř
  drcený kmín
250 ml smetana ke šlehání

Postup

  1. Maso vložte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené.
  2. Vodu trochu osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni pak maso táhněte asi 1,5 hodiny.
  3. Na plotně nechte rozehřát hlubší pánev se dvěma lžícemi másla.
  4. Vložte nadrobno nakrájenou cibulku a počkejte, až zesklovatí.
  5. Přidejte houby a zprudka je osmahněte. Okmínujte, osolte, opepřete. Restujte asi 10 minut.
  6. Pak přilijte smetanu, ze střívka vymáčkněte sýr Smetanito, stáhněte plamen, přiklopte poklicí a omáčku nechte probublávat, dokud nebudete spokojeni s její konzistencí.
  7. Uvařené maso nakrájejte na plátky, zalijte houbovou omáčkou a podávejte nejlépe s rýží.

Dobrou chuť!