Jarní jahodové lívance

Jarní jahodové lívance
Počet porcí: 4
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

500 ml kefíru
220 g hladké mouky
50 g sýru Smetanito
2 vejce
2 ČL kypřícího prášku
špetka skořice
špetka soli
1 PL másla na opékání
1 PL medu
300 g čerstvých jahod
  džem

Postup

  1. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí a solí.
  2. Do vyšší nádoby dáme kefír, vejce, sýr Smetanito a med a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. Tekutou směs vlijeme do sypké směsi, promícháme.
  4. Lívance pečeme na pánvi po obou stranách dozlatova.
  5. Potřeme džemem a ozdobíme jahodami, přelijeme medem.

Neplýtvejme jídlem

  1. Máte-li od léta zamražené ovoce, připravte si z něj rozvar, který se na lívance výborně hodí.
  2. Tyto lívance jsou skvělé i naslano. Se špenátem, vejci či oblíbenou pomazánkou.