Jarní jahodové lívance
Počet porcí: 4
Čas přípravy:
do 30 min
Obtížnost: nízká
Ingredience
500 ml | kefíru |
220 g | hladké mouky |
50 g | sýru Smetanito |
2 | vejce |
2 ČL | kypřícího prášku |
špetka | skořice |
špetka | soli |
1 PL | másla na opékání |
1 PL | medu |
300 g | čerstvých jahod |
džem |
Postup
- Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí a solí.
- Do vyšší nádoby dáme kefír, vejce, sýr Smetanito a med a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Tekutou směs vlijeme do sypké směsi, promícháme.
- Lívance pečeme na pánvi po obou stranách dozlatova.
- Potřeme džemem a ozdobíme jahodami, přelijeme medem.
Neplýtvejme jídlem
- Máte-li od léta zamražené ovoce, připravte si z něj rozvar, který se na lívance výborně hodí.
- Tyto lívance jsou skvělé i naslano. Se špenátem, vejci či oblíbenou pomazánkou.