Jarní jahodové lívance
Ingredience
| 500 ml | kefíru |
| 220 g | hladké mouky |
| 50 g | sýru Smetanito |
| 2 | vejce |
| 2 ČL | kypřícího prášku |
| špetka | skořice |
| špetka | soli |
| 1 PL | másla na opékání |
| 1 PL | medu |
| 300 g | čerstvých jahod |
| džem |
Postup
- Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí a solí.
- Do vyšší nádoby dáme kefír, vejce, sýr Smetanito a med a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Tekutou směs vlijeme do sypké směsi, promícháme.
- Lívance pečeme na pánvi po obou stranách dozlatova.
- Potřeme džemem a ozdobíme jahodami, přelijeme medem.
Neplýtvejme jídlem
- Máte-li od léta zamražené ovoce, připravte si z něj rozvar, který se na lívance výborně hodí.
- Tyto lívance jsou skvělé i naslano. Se špenátem, vejci či oblíbenou pomazánkou.