Jarní chřest s novým bramborem a sýrovým dipem

Jarní chřest s novým bramborem a sýrovým dipem
Počet porcí: 4
Čas přípravy: nad 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

100 g

sýra Smetanito

100 g

zakysané smetany

200 g

chřestu

500 g

nových brambor

1

stroužek česneku

3 PL

olivového oleje

 

sůl, mletý kmín

 

Postup

  1. Do vroucí vody vložíme čerstvý chřest a vaříme 3 min.
  2. Nové brambory přepůlíme a ve vroucí vodě vaříme 5 min.
  3. V misce smícháme olej, kmín a sůl a smícháme s povařenými bramborami. Ty pak klademe na plech na pečící papír a pečeme na 200 °C 20 min. Pak otočíme a pečeme dalších 10 min.
  4. Sýrový dip připravíme smícháním sýru Smetanito se zakysanou smetanou a česnekem.

Neplýtvejme jídlem

  1. Zapečením dodáte chuť i zbylým vařeným bramborám z předešlého dne.
  2. Dřevnaté konce chřestu nevyhazujte, ale rozmixujte a použijte do polévky či zeleninové omáčky.

Videorecept