Jarní hrášková polévka s pošírovaným vejcem

Jarní hrášková polévka s pošírovaným vejcem
Počet porcí: 4
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

100 g

sýra Smetanito

500 ml

vývaru

1 balení

mraženého hrášku

2

brambory

20 g

másla

1

pošírované vejce na osobu

1 PL

octa

 

sůl, pepř, majoránka

 

Postup

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme sýr Smetanito a 4 PL teplé vody a necháme rozpustit.
  2. Přidáme hrášek a nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme 15 min., následně vše rozmixujeme.
  3. V dalším hrnci necháme vřít vodu a přidáme ocet. Mícháním vytvoříme vír, do středu kterého nalejeme vejce z misky. Vaříme 2 min.

Neplýtvejme jídlem

  1. Použijte domácí vývar z masa či zeleniny, který jste si zamrazili.
  2. Výborná do polévky je i brokolice, kterou můžete zpracovat i s košťály.

Videorecept