Jarní quiche

Jarní quiche
Počet porcí: 6
Čas přípravy: nad 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

Těsto:

280 g

hladké mouky

140 g

másla

8 PL

ledové vody

 

Náplň:

250 g

smetany ke šlehání

150 g

sýru Smetanito

50 g

nastrouhaného tvrdého sýra

2

vejce

3

cibule

120 g

slaniny

300 g

zeleniny (brokolice, hrášek)

 

česnek

 

sůl, černý pepř

Postup

  1. Z mouky, másla a vody vypracujeme těsto, vychladíme 30 min.
  2. Formu na pečení vymažeme máslem a posypeme moukou, těsto rozválíme a vložíme do formy.
  3. Těsto propícháme vidličkou a pečeme 20 min. na 200 °C.
  4. Vyšleháme vejce se smetanou a sýrem Smetanito, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Přimícháme nastrouhaný sýr.
  5. Těsto rovnoměrně poklademe opečenou cibulí a slaninou, vařenou brokolicí a hráškem a zalijeme smetanovým základem. Pečeme na 20-25 min. na 200 °C.

Neplýtvejme jídlem

  1. Použijte suroviny, které máte zrovna doma. Např. červenou papriku, žampiony, šunku. V lednici se vždy něco najde.
  2. Nebojte se do quiche přidat třeba i uvařené brambory z předešlého dne nakrájené na menší plátky.