Krůtí řízečky se sýrovým dipem

Krůtí řízečky se sýrovým dipem
Počet porcí: 8
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

1 kg

krůtí nebo kuřecí prsa (lze použít také vepřové maso)

250 ml

mléko

1 hrnek

strouhanka

3/4 hrnku

strouhaný parmezán

2 lžičky

sušený česnek

2 lžičky

sladká paprika

2 lžičky

oregáno

 

olivový olej

 

sůl

 

koření

Dip

250 ml

smetana ke šlehání

1 ks 

Smetanito s chilli ze střívka

1 stroužek

česnek

1 lžíce

citronová šťáva

 

sůl

 

koření

 

petrželová nať

Postup

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a alespoň na hodinu naložíme do osoleného mléka – maso díky tomu bude křehké. 
  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C a dáme do ní rozpálit plech s olejem.
  3. Strouhanku smícháme v misce se sýrem, sušeným česnekem, paprikou, pepřem a oregánem. Kousky masa po částech obalujeme ve strouhankové směsi. Poté naskládáme přímo na rozpálený plech, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Během pečení můžeme řízky obracet.
  4. Mezitím si připravíme dip: Smetanito s chilli ze střívka, smetanu ke šlehání a rozmačkaný česnek spolu důkladně promícháme.

Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!