Pita chléb s grilovaným sýrem Smetanito na pánev a gril!

Pita chléb s grilovaným sýrem Smetanito na pánev a gril!
Počet porcí: 8
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

Na pita chléb (8ks):

400 g hladké mouky
250 g vody
5 g čerstvého droždí
7 g soli
15 g olivového oleje

Na naplnění:

2x balení Smetanito sýr na pánev a gril
salát
červená paprika
okurka
sušená rajčata
olivy
čerstvé bylinky

Na dip:

100 g zakysané smetany
50 g majonézy
1 ČL uzené papriky
1 ČL  římského kmínu
  mletý černý pepř
   sůl

Postup

Postup:
1. Ze surovin na pita chleba vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté kynout 1 hodinu. Pak ho rozdělíme na 8 stejně velkých dílů, ze kterých vypracujeme bochánky. Lehce je poprášíme krupicí a opět je přikryté necháme 30 minut kynout. Následně je vyválíme na placky a v troubě nebo grilu je pečeme 8 - 10 minut.
2. Nyní si připravíme sýr. Vyndáme ho z obalu a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Mělo by vám vzejít 8 plátků. Plátky naskládáme na dobře rozpálený gril (nebo pánev) a opékáme je 2 minuty z každé strany. Rošt nemusíte mazat olejem, když budete mít gril dobře rozehřátý, sýr půjde dobře odlepit.
3. Na dip smícháme smetanu, majonézu, papriku, kmín, pepř a sůl do hladké konzistence.
4. Dále si pokrájíme ostatní suroviny, které budeme do pity vkládat. Papriku můžete ogrilovat spolu s pitou nebo sýrem.
5. Hotové pity rozřízneme nebo nastřihneme. Odříznutý kousek vložíme dospod kapsy a poté plníme dle chuti.

videorecept