Rychlá krémová cizrnová omáčka

Rychlá krémová cizrnová omáčka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

400 g (1 plechovka) drcených rajčat
400 g (1 plechovka) uvařené cizrny
100 ml smetany ke šlehání
1 ks Smetanito střívko krémové
2 hrsti špenátových listů
větší cibule
1 stroužek česneku
2 PL oleje
1 PL kari koření
1 PL mleté červené papriky
  sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji.
  2. Přidáme kari koření a mletou červenou papriku. Promícháme a na nízkém plameni chvíli orestujeme.
  3. Přidáme drcená rajčata, cizrnu, sůl, pepř a pár minut povaříme.
  4. Následně přidáme smetanu, Smetanito střívko a špenátové listy. Dalších pár minut vaříme.
  5. Servírujeme podle chuti – například s chlebem, rýží nebo s chlebovou plackou.

Videorecept