Rychlá krémová cizrnová omáčka
Ingredience
| 400 g (1 plechovka) | drcených rajčat |
| 400 g (1 plechovka) | uvařené cizrny |
| 100 ml | smetany ke šlehání |
| 1 ks | Smetanito střívko krémové |
| 2 hrsti | špenátových listů |
| 1 | větší cibule |
| 1 | stroužek česneku |
| 2 PL | oleje |
| 1 PL | kari koření |
| 1 PL | mleté červené papriky |
| sůl, pepř |
Postup
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji.
- Přidáme kari koření a mletou červenou papriku. Promícháme a na nízkém plameni chvíli orestujeme.
- Přidáme drcená rajčata, cizrnu, sůl, pepř a pár minut povaříme.
- Následně přidáme smetanu, Smetanito střívko a špenátové listy. Dalších pár minut vaříme.
- Servírujeme podle chuti – například s chlebem, rýží nebo s chlebovou plackou.