Zapečené gnocchi se špenátovo-sýrovou omáčkou

Zapečené gnocchi se špenátovo-sýrovou omáčkou
Počet porcí: 4
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

500 g chlazené gnocchi
300 g mražený špenát
1 ks Smetanito střívko s ementálem
200 ml smetana ke šlehání
50 g slanina
1 stroužek česneku
  sůl, pepř
  tvrdý sýr na posypaní

Postup

  1. Do hrnce dáme špenát s trochou vody a na mírném plameni necháme rozmrazit.
  2. K rozmraženému špenátu přidáme smetanu, Smetanito střívko s ementálem, prolisovaný česnek, sůl a pepř – přibližně 5 min. povaříme.
  3. V pánvi opečeme nadrobno nakrájenou slaninu.
  4. Neuvařené gnocchi dáme do zapékací mísy, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme opečenou slaninu a vše spolu promícháme. Vrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
  5. Dáme zapéct na přibližně 20 min. do trouby rozehřáté na 200 °C.