Zapečené gnocchi se špenátovo-sýrovou omáčkou
Ingredience
500 g | chlazené gnocchi |
300 g | mražený špenát |
1 ks | Smetanito střívko s ementálem |
200 ml | smetana ke šlehání |
50 g | slanina |
1 | stroužek česneku |
sůl, pepř | |
tvrdý sýr na posypaní |
Postup
- Do hrnce dáme špenát s trochou vody a na mírném plameni necháme rozmrazit.
- K rozmraženému špenátu přidáme smetanu, Smetanito střívko s ementálem, prolisovaný česnek, sůl a pepř – přibližně 5 min. povaříme.
- V pánvi opečeme nadrobno nakrájenou slaninu.
- Neuvařené gnocchi dáme do zapékací mísy, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme opečenou slaninu a vše spolu promícháme. Vrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
- Dáme zapéct na přibližně 20 min. do trouby rozehřáté na 200 °C.