Zapečené žampiony se slaninou
Počet porcí: 3
Čas přípravy:
nad 30 min
Obtížnost: střední
Ingredience
12 ks | větší žampiony |
100 g | slanina |
1 ks | menší cibule |
2 ks | sýr Smetanito |
sůl, pepř | |
olej | |
100 g | strouhaný tvrdý sýr |
drcený kmín |
Postup
- Větší žampiony očistíme a odřízneme jim nožičky. Hlavičky osolíme a lehce posypeme drceným kmínem.
- Nyní si připravíme náplň. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme nakrájené nožičky žampionů a slaninu. Solíme jen opatrně, slanina náplň osolí dost sama o sobě. Lehce opepříme.
- Po vychladnutí vmícháme sýr Smetanito a přidáme petrželku.
- Hotovou směsí naplníme hlavičky žampionů.
- Nakonec posypeme tvrdým strouhaným sýrem.
- Naplněné žampiony vložíme do zapékací mísy vymazané olivovým olejem. V předehřáté troubě na 180 °C zapékáme asi 25 minut.
- Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť!
Pokud chcete mít i houbovou šťávu, můžete žampiony podlít.