Zapečené žampiony se slaninou

Zapečené žampiony se slaninou
Počet porcí: 3
Čas přípravy: nad 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

12 ks větší žampiony
100 g slanina
1 ks menší cibule
2 ks sýr Smetanito
  sůl, pepř
  olej
100 g strouhaný tvrdý sýr
  drcený kmín

Postup

  1. Větší žampiony očistíme a odřízneme jim nožičky. Hlavičky osolíme a lehce posypeme drceným kmínem.
  2. Nyní si připravíme náplň. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme nakrájené nožičky žampionů a slaninu. Solíme jen opatrně, slanina náplň osolí dost sama o sobě. Lehce opepříme.
  3. Po vychladnutí vmícháme sýr Smetanito a přidáme petrželku.
  4. Hotovou směsí naplníme hlavičky žampionů.
  5. Nakonec posypeme tvrdým strouhaným sýrem.
  6. Naplněné žampiony vložíme do zapékací mísy vymazané olivovým olejem. V předehřáté troubě na 180 °C zapékáme asi 25 minut.
  7. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

Pokud chcete mít i houbovou šťávu, můžete žampiony podlít.