Jarní chřest s novým bramborem a sýrovým dipem
Počet porcí: 4
Čas přípravy:
nad 30 min
Obtížnost: nízká
Ingredience
100 g |
sýra Smetanito |
100 g |
zakysané smetany |
200 g |
chřestu |
500 g |
nových brambor |
1 |
stroužek česneku |
3 PL |
olivového oleje |
|
sůl, mletý kmín |
Postup
- Do vroucí vody vložíme čerstvý chřest a vaříme 3 min.
- Nové brambory přepůlíme a ve vroucí vodě vaříme 5 min.
- V misce smícháme olej, kmín a sůl a smícháme s povařenými bramborami. Ty pak klademe na plech na pečící papír a pečeme na 200 °C 20 min. Pak otočíme a pečeme dalších 10 min.
- Sýrový dip připravíme smícháním sýru Smetanito se zakysanou smetanou a česnekem.
Neplýtvejme jídlem
- Zapečením dodáte chuť i zbylým vařeným bramborám z předešlého dne.
- Dřevnaté konce chřestu nevyhazujte, ale rozmixujte a použijte do polévky či zeleninové omáčky.