Hovězí steak s chilli omáčkou a pečeným bramborem
Ingredience
| 4 ks | hovězí steak (vepřový steak) |
| olej | |
| 200 ml | smetana |
| 1 ks | Smetanito s chilli |
| pepř | |
| chilli koření |
Postup
- Jemně naklepané plátky hovězího masa posypeme pepřem.
- Na těžké, nejlépe litinové pánvi rozehřejeme olej. Steaky zprudka opečeme, 1 minutu z každé strany.
- Poté plamen zmírníme a steaky dopékáme 2 minuty po obou stranách, čímž dosáhneme středního propečení.
- Hotové steaky vyndáme z pánve, osolíme a necháme na teplém místě, než si uděláme omáčku.
- Výpek v pánvi zalijeme smetanou, přidáme sýr Smetanito s chilli ze střívka, osolíme, můžeme ještě přidat chilli koření, pokud to máme rádi ostré, a za stálého míchání krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.
- Steaky zalijeme omáčkou a podáváme nejlépe s opečenými brambory.
Dobrou chuť!