Rajčatovo-paprikové špagety se sýrem smetanito
Ingredience
Smetanito sýr na pánev a gril klasik |
300 g syrových špaget |
Na omáčku:
400 g | cherry rajčátek v rajčatové šťávě v konzervě |
5 PL | sušených rajčat v oleji |
1 PL | olivového oleje |
1 | červená paprika |
slunečnicový olej pro potření plechu a papriky | |
1 ČL | šťávy z citronu + kůra |
2 PL | smetany ke šlehání |
1/2 ČL | sušeného česneku |
1 PL | čerstvé bazalky |
Postup
- Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Po uvaření špagety přecedíme.
- Papriku rozkrojíme a očistíme.
- Plech potřeme olejem nebo použijeme pečící papír, položíme na něj papriky, vrch potřeme také olejem a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů přibližně 35 minut.
- Po upečení ihned plech zakryjeme alobalem a po vychladnutí slupku z papriky odstraníme. Papriku nakrájíme na menší čtverečky.
- Rajčatová omáčka: na zahřátou pánev s olivovým olejem vylijeme cherry rajčátka z plechovky, přidáme rajčato-česnekové koření s bazalkou a přivedeme k varu, vaříme 1 minutu.
- Přidáme pokrájenou papriku, sušená rajčata a zalijeme smetanou, osolíme a necháme 3 minuty podusit.
- Přidáme nastrouháme kůru z citronu a přidáme čerstvou citrónovou šťávu.
- Dochutíme nasekanou bazalkou.
- Smetanito sýr na pánev a gril klasik nakrájíme na 1 cm plátky a opečeme na rozpálené pánvi z obou stran cca 1minutu do zlatova.
- Špagety podáváme s omáčkou a se sýrem Smetanito, posypeme extra bazalkou.