Rajčatovo-paprikové špagety se sýrem smetanito

Rajčatovo-paprikové špagety se sýrem smetanito
Počet porcí: 4
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

Smetanito sýr na pánev a gril klasik

300 g syrových špaget

Na omáčku:

400 g cherry rajčátek v rajčatové šťávě v konzervě
5 PL sušených rajčat v oleji
1 PL olivového oleje
1 červená paprika
  slunečnicový olej pro potření plechu a papriky
1 ČL  šťávy z citronu + kůra
2 PL smetany ke šlehání
1/2 ČL  sušeného česneku
1 PL čerstvé bazalky

 

Postup

  1. Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Po uvaření špagety přecedíme.
  2. Papriku rozkrojíme a očistíme.
  3. Plech potřeme olejem nebo použijeme pečící papír, položíme na něj papriky, vrch potřeme také olejem a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů přibližně 35 minut.
  4. Po upečení ihned plech zakryjeme alobalem a po vychladnutí slupku z papriky odstraníme. Papriku nakrájíme na menší čtverečky.
  5. Rajčatová omáčka: na zahřátou pánev s olivovým olejem vylijeme cherry rajčátka z plechovky, přidáme rajčato-česnekové koření s bazalkou a přivedeme k varu, vaříme 1 minutu.
  6. Přidáme pokrájenou papriku, sušená rajčata a zalijeme smetanou, osolíme a necháme 3 minuty podusit.
  7. Přidáme nastrouháme kůru z citronu a přidáme čerstvou citrónovou šťávu.
  8. Dochutíme nasekanou bazalkou.
  9. Smetanito sýr na pánev a gril klasik nakrájíme na 1 cm plátky a opečeme na rozpálené pánvi z obou stran cca 1minutu do zlatova.
  10. Špagety podáváme s omáčkou a se sýrem Smetanito, posypeme extra bazalkou.

Videorecept