Zelená špenátová roláda

Zelená špenátová roláda
Počet porcí: 1
Čas přípravy: nad 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

150 g sýra Smetanito®
400 g mraženého špenátu
4 vejce
120 g polohrubé mouky
½ kypřicího prášku
125 g másla
stroužek česneku
  sůl

Náplň

50 g slaniny
50 g kapie
3 ks nakládaných okurek

Postup

  1. Špenát rozmrazíme, smícháme se 3 žloutky, moukou, kypřicím práškem, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Ze 3 bílků ušleháme sníh a zlehka vmícháme do těsta.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme na 180 °C 15 min.
  3. Upečené těsto ještě teplé srolujeme s papírem do rolády a necháme vychladnout.
  4. Sýr Smetanito® smícháme se změklým máslem, nakrájeným vařeným vejcem, opečenými kostkami slaniny, kapií a okurkami.
  5. Těsto potřeme náplní, svineme do rolády a necháme vychladit.

Neplýtvejme jídlem

  1. Na dochucení náplně můžeme použít sezónní medvědí česnek, pro který se vydáme do přírody.