Hovězí steak s chilli omáčkou a pečeným bramborem

Hovězí steak s chilli omáčkou a pečeným bramborem
Počet porcí: 4
Čas přípravy: nad 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

4 ks hovězí steak (vepřový steak)
  olej
200 ml smetana
1 ks Smetanito s chilli
  pepř
  chilli koření

Postup

  1. Jemně naklepané plátky hovězího masa posypeme pepřem.
  2. Na těžké, nejlépe litinové pánvi rozehřejeme olej. Steaky zprudka opečeme, 1 minutu z každé strany.
  3. Poté plamen zmírníme a steaky dopékáme 2 minuty po obou stranách, čímž dosáhneme středního propečení.
  4. Hotové steaky vyndáme z pánve, osolíme a necháme na teplém místě, než si uděláme omáčku.
  5. Výpek v pánvi zalijeme smetanou, přidáme sýr Smetanito s chilli ze střívka, osolíme, můžeme ještě přidat chilli koření, pokud to máme rádi ostré, a za stálého míchání krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.
  6. Steaky zalijeme omáčkou a podáváme nejlépe s opečenými brambory.

Dobrou chuť!